ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NDAN İLİMİZE ZİYARET « Kırşehir Anadolu Haber

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NDAN İLİMİZE ZİYARET

Bu haber 04 Mart 2024 - 17:59 'de eklendi ve 31 views kez görüntülendi.

Birtakım programlara ve incelemelerde bulunmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırşehir’de ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Kırşehir Valisi H. Mete Buhara’yı ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında Vali H. Mete Buhara’dan ilimiz hakkında genel brifing alan Bakan Uraloğlu, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin maneviyatı altında, ozanlar ve aşıklar diyarı Kırşehir’de sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Valilik ziyaretinin ardından Kırşehir Ahilik Müzesini ziyaret etti.

Öte yandan Bakan Uraloğlu, Kırşehir için Müjdelerini sundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bugün siz değerli Kırşehirlilere iki ayrı müjde vermek istiyorum. Bunlardan ilki, yatırım programımıza alarak projesini onayladığımız 20 KM uzunluğundaki Kırşehir çevre Yolu çalışmalarını başlatıyoruz. Projede öncelikli talep edilen otoyol ayrımı kavşağı-terminal kavşağı arasındaki 10.5 KM’lik kesimi 18 Mart’ta ihale edeceğiz. Proje bünyesinde 7 adet farklı seviyeli kavşak bulunuyor ve bunun 5’i ihale edeceğimiz kesim kapsamında inşa edilecek.

İkinci müjdemiz ise, Kırşehir’in Kapadokya Havaalanına ulaşımını sağlayacak 35 KM uzunluğundaki Tuzköy Kesikköprü Yolu Projesi. En kısa zamanda yatırım programına alacağımız projemiz için yaklaşık 1.3 milyar liralık bir yatırım bedeli öngörüyoruz. Her iki projenin de şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mucur-Karahasanlı Yolu yatırım programında, önümüzdeki süreçte bu yolu da yapacağız. Zaman zaman şehrimizin gündemine gelen hızlı tren projemizden de bahsetmek istiyorum.

Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak hızlı tren aksında Kırıkkale-Kırşehir arasının projesini bitirdik. Kırşehir-Nevşehir arası proje çalışmamız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.