TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BARUT FABRİKASI « Kırşehir Anadolu Haber

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BARUT FABRİKASI

Bu haber 29 Mart 2024 - 16:20 'de eklendi ve 55 views kez görüntülendi.
Ahlatcı Holding tarafından kurulan Gold Force Sungurlu Barut Fabrikası açılıyor
Türkiye’nin en büyük barut fabrikası olma özelliğini taşıyan tesis, ham maddeler Nitroselüloz ve Nitrogliserini aynı lokasyonda üreten dünyanın ilk barut fabrikası unvanına sahip. Yıllık 4 bin ton barut üretim kapasitesine sahip olan tesis, savunma sanayiinde önemli bir role sahip olacak. Gold Force Sungurlu Barut Fabrikası 28 Nisan 2024’te açılacak.
1630 dönüm arazi üzerine kurulan Küresel Barut Üretim Tesisi, tam kapasiteyle çalıştığında 2500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. Bu dev yatırım, Sungurlu OSB‘nin yanı sıra Türkiye’nin genel ekonomisine ve istihdamına da büyük katkı sunacak. Fabrika, savunma sanayiinin ihtiyaçlarına yönelik üretim yaparak, hem iç pazardaki talebi karşılayacak hem de ihracat potansiyelini artıracak.
Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın sayılı fabrikalarından biri olan Sungurlu barut fabrikası, 3-4 milyar liralık bir ihracat ve üretim potansiyeline sahip olacak ve üretilen barut hem Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak, hem de dünyaya ihraç edilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.