Türk Ocakları Başkanı Doğan’dan Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı « Kırşehir Anadolu Haber

Türk Ocakları Başkanı Doğan’dan Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı

Bu haber 21 Mart 2024 - 17:52 'de eklendi ve 16 views kez görüntülendi.

Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Reisi Süleyman Doğan, yarın kutlanacak Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Nevruz’un sevinç ve kıvanç kaynağı, köklü bir milli bayram olduğunu belirten Süleyman Doğan, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Her dem taze doğarız, bizden kim usanası” diyen Yunus misali bahar, yeniliği ve canlılığı ta derinlerde hissettiğimiz zamanların adıdır. Nevruz da “yeni-gün” manasıyla baharın müjdeleyicisi aynı zamanda gün dönümü olan bir tarihe denk gelir. Bugün ata yurttan ana yurda gönül coğrafyamızın tüm topluluklarının müşterek bir kültürü şeklinde kutlanan bir bayrama dönüşmüştür.
Yabancı kültürlerin yoğun baskıları ve tesirine rağmen; diline, değerlerine ve geleneklerine sahip çıkarak, kendisini büyük millet yapan hasletlerini nesilden nesile aktarmayı başaran aziz milletimiz için Nevruz, sevinç ve kıvanç kaynağı, köklü bir milli bayramdır.
“Nevruz, yalnızca bir mevsim döngüsünün, bolluk ve bereketin başlangıcı değil, Türk milleti için; yorgunluk, yılgınlık, korku ve umutsuzluğun geride bırakılarak maddi manevi diriliş ve doğruluşun da simgesidir. İşte baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı da paylaşımcı ve bütünleştirici niteliğiyle engin Türk coğrafyasında yaşayan tüm topluluklar tarafından binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.
“Kuşkusuz Nevruz, Türk milletinin hürriyete ulaşma yolundaki kararlılığının sönmez ateşidir. Ankara Savaşı’ndan sonra birliğimizi sağlayan I. Mehmet’in kılıcında da Türk milletini esaretten kurtuluşa çıkaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inancında da aynı ateşi görürüz. Bu Vesileyle Türk Ocakları Kırşehir Şubesi olarak Baharın müjdecisi, Türk’ün ulu bayramı Nevruz kutlu olsun. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun! Ne mutlu TÜRKÜM diyene!”
Yönetim Kurulu Adına

Süleyman DOĞAN

Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Reisi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.