Gazeteciler cemiyetini ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal hayata geçirmek istediği bir çok projelerinin olduğunu belirtti. Ünsal’la şehrin birçok meselesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Kırşehir’in insanlarının yararlanabileceği termal turizminin ana unsuru ve şehrimizin göbeğinde atıl vaziyette duran terme kür merkezine el atacaklarını ve terme kür merkezin yeni bir çehreye kavuşmasının gerektiğini belirtti.
Görüşmenin en önemli teması şehrimizde varlığını yitirmeye yüz tutmuş geleneksel abdal kültürünü yaşatabilme projesi idi. Abdallarımızın olduğu bölgeye tekrar Kırşehir kültürüne ve onların yaşama zevkine uygun konutlar yapılıp , aynı kültürün devamını sağlama çabası çok önemlidir.
Kültür Bakanlığı tarafından çok büyük bir Abdallar korosunun kırşehirimize gerekli olduğu ve bu konuda çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.
Bu düşünceler hayata geçirilebilirse, yeri doldurulamayacak mahalli sanatçılarımızın ve şehrimizin kültür elçilerinin başka şehirlerine göç etmesine ve Kırşehir’le özdeşleşmiş insanlarımızın Kırşehir de kalmasına da vesile olacaktır.
Öte yandan Kırşehir devlet hastanede ki memnuniyetsiz konular dile getirildi , onların düzeltilmesi konusunda not alan Ünsal çözümü yönünde çalışacağını belirtti
Güzel projelerle şehrin kanayan yarasına çare olmak isteyen Ünsal gazetecilerden kendilerine destek olunmasını istedi.
Bu projeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunarak ivedilikle hayata geçirmek istediklerini belirtti.
Siyasetin dışında da görüş alışverişinde bulunan ziyarette çok önemli konulara temas edildi sıkça görüşülmek dileyerek, ziyaret her iki tarafında memnuniyetiyle son buldu.
