MİLLETVEKİLİ İLHAN’DAN BASIN BÜLTENİ « Kırşehir Anadolu Haber

MİLLETVEKİLİ İLHAN’DAN BASIN BÜLTENİ

Bu haber 30 Mart 2023 - 17:22 'de eklendi ve 163 views kez görüntülendi.

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN 21 YILLIK AKP İKTİDARI TARAFINDAN KIRŞEHİR’İN SAHİP OLDUĞU HİÇBİR KAYNAK VE DEĞERİN VERİMLİ KULLANILAMAMASINI DİLE GETİRDİ

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, AKP iktidarının geldiği günden beri söz verdiği hiçbir kamu yatırım projesini Kırşehir ilinde hayata geçirmediğine veya tamamlamadığına değinerek Kırşehir kamu yatırımlarının iktidara gelinen ilk andan itibaren somut olarak gerçekleştirileceğini gündeme getirdi ve konuşmasında ilk olarak şunlara yer verdi: “Kırşehir, gerek konumu gerekse de kültürel birikimiyle Türkiye’nin merkezinde, stratejik öneme sahip ve birçok medeniyete de beşiklik etmiş kadim bir Anadolu kentidir. Eğitimli insan potansiyelinden nitelikli iş gücüne, verimli tarım arazilerinden jeotermal kaynaklara, turizme kaynaklık edecek her türlü kültürel varlıktan doğal güzelliklere kadar bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen bir cevher konumundadır.”

İLHAN: “AKP İKTİDARI HER DAİM KIRŞEHİR’İ YOK SAYMIŞTIR.”

İLHAN, AKP iktidarının bu hususta yıllardan beri Kırşehir’i yok saydığına dikkat çekerek Kırşehir’in tüm sorunları ve potansiyellerinin iktidara gelindiği dönemde ivedilikle ele alınacağını belirtti ve eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: “Ancak ne yazık ki yirmi bir yıldır AKP iktidarı Kırşehir’i hep ötelemiş, hep görmezden gelmiştir. Bu sebeple de Ankara ve Kayseri arasına sıkışmış, büyüme katedemeyen küçük bir şehir olarak kalmıştır. Aziz Kırşehirli hemşehrilerimiz şundan emin olsun ki şehrimizin her türlü sorun ve imkânlarını en ince detayına kadar biliyoruz ve bunları çözecek kudretimiz de var.”

KIRŞEHİR’İN ÖNEMLİ KAMU YATIRIMLARI HALKIN HİZMETİNE HIZLA SUNULACAKTIR

İLHAN son olarak Kırşehir’in önemli kamu yatırımlarının vatandaşın hizmetine sunulacağına vurgu yaparak şu sözlerle konuşmasını tamamladı: “İktidarımızın ilk iki yılında çevre yolu ve hükûmet konağı başta olmak üzere Kırşehir için önem arz eden kamu yatırımlarını tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Kırşehir bölgesinde hak ettiği konumu mutlaka alacak diyorum, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

KONUŞMA
(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

METİN İLHAN (Kırşehir) – Teşekkür ederim Başkanım. Kırşehir, gerek konumu gerekse de kültürel birikimiyle Türkiye’nin merkezinde, stratejik öneme sahip ve birçok medeniyete de beşiklik etmiş kadim bir Anadolu kentidir. Eğitimli insan potansiyelinden nitelikli iş gücüne, verimli tarım arazilerinden jeotermal kaynaklara, turizme kaynaklık edecek her türlü kültürel varlıktan doğal güzelliklere kadar bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen bir cevher konumundadır. Ancak ne yazık ki yirmi bir yıldır AKP iktidarı Kırşehir’i hep ötelemiş, hep görmezden gelmiştir. Bu sebeple de Ankara ve Kayseri arasına sıkışmış, büyüme katedemeyen küçük bir şehir olarak kalmıştır. Aziz Kırşehirli hemşehrilerimiz şundan emin olsun ki şehrimizin her türlü sorun ve imkânlarını en ince detayına kadar biliyoruz ve bunları çözecek kudretimiz de var. İktidarımızın ilk iki yılında çevre yolu ve hükûmet konağı başta olmak üzere Kırşehir için önem arz eden kamu yatırımlarını tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Kırşehir bölgesinde hak ettiği konumu mutlaka alacak diyorum, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.