MİLLETVEKİLİ İLHAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY’A SORULAR SORDU « Kırşehir Anadolu Haber

MİLLETVEKİLİ İLHAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY’A SORULAR SORDU

Bu haber 25 Aralık 2020 - 17:14 'de eklendi ve 348 views kez görüntülendi.

 

 

KIRŞEHİR MİİLETVEKİLİ METİN İLHAN 2019 YILI KIRŞEHİR BELEDİYESİ SAYIŞTAY RAPORLARI SONUCUNDA ORTAYA ÇIKAN USÜLSÜZLÜKLER İLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A SORULAR YÖNELTTİ

 

 

İlhan, Kırşehir Belediyesi’ne ait 2019 yılı Sayıştay raporunun yayınlandığını, Raporun 2019 yılına ait olmasına rağmen  Ak Partili belediye başkanının yönetimlerde olduğu iki dönemde gerçekleştirilen faaliyet ve uygulamalar ile ilgili önceki yapılan Sayıştay denetimlerinde tespit edilemeyen hususların Belediye el değiştirip Cumhuriyet Halk Partili başkan tarafından yönetilmeye başlanınca çok ilginç bir şekilde Sayıştayca raporlaştırıldığını vurguladı.

 

ÖNCEKİ DÖNEMLERE AİT BİRÇOK USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMİŞTİR

Ardından İlhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“ Raporda önceki dönemlere ait birçok usulsüzlük tespit edilmiştir ancak dikkat çeken önemli maddelerden biri de 2010 yılından önce satışı yapılan ticari plakalar ile ilgili olan bölüm olmuştur. Rapora göre 2010 yılından önce Kırşehir Belediyesi’nce herhangi bir bedel alınmadan ve ihale yapılmadan 258 adet ticari taksi, 212 adet S ve 121 adet dolmuş plakası verildiği tespit edilmiştir. Mevcut Belediye başkanı Selahattin EKİCİOĞLU kendileri döneminde de olmasa yapılan yanlışın düzeltileceğini kamuoyuna deklare etmiştir.”

İlhan Cumhurbaşkanı Fuat OKTAY’a yazılı olarak yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

 

  • Sayıştay raporlarına yansıyan bu usulsüzlük neden daha önce Sayıştay denetçileri tarafından tespit edilememiştir?
  • Bu hususta yaşanan gecikme sebebiyle kamu zararı oluşmuştur. Bu zarara sebep olan zamanının ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri hakkında gerekli iş ve işlemler yapılmış mıdır, eğer yapılmadıysa gerekçeleri nelerdir?
  • Daha önce de benzeri durumlarla devlet bürokrasisi Kırşehir belediyesi el değiştirince geçmişte fark edemedikleri birçok şeyi ivedilikle tespit etmiş ve Belediye’nin kamu hizmetlerine taksirli de olsa engel olmuşlardır. Bu hususta Cumhurbaşkanlığınca bir denetim yapılıp demokrasi gazisi Kırşehir’e yapılan bu haksızlıkların önüne geçilecek midir?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN