MİLLETVEKİLİ İLHAN AHİ BABA’YI ANDI « Kırşehir Anadolu Haber

MİLLETVEKİLİ İLHAN AHİ BABA’YI ANDI

Bu haber 17 Mayıs 2021 - 19:45 'de eklendi ve 295 views kez görüntülendi.

Ahilik, tarihten bu yana büyük ve derin bir kültür olarak Anadolu topraklarında kendini gösteren, her daim değerlerini koruyup yaşatacak olan bir toplumun geleneklerine, göreneklerine, örf ve adetlerine sahip çıkarak kendi kültürünü ileriye doğru taşımasında önemli bir yapı sayılmaktadır.

İnsanların iyi, ahlaklı, dürüst bir şekilde dostluk, kardeşlik ve dayanışma gibi güzel huyları bir bütün olarak kendi içinde birleştirdiği bir toplum yaratma amacında olan ahilik, aynı zamanda halkın farklı iş kollarında yetişip gelişmesini de ön gören bir düzeni oluşturmaktadır.

Ahilik geleneği, insanların sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açılardan her dalda kendilerini geliştirmesine katkılar sunmuştur. Toplumsal, felsefik, sanat ya da ekonomi konularının hangisi için olursa olsun insanların mutlak suretle kendilerini geliştirmesi gerektiği vurgusu yaparak eğitim görmeleri adına onları desteklemiş ve önünü açmıştır.

Bu düşünceler ışığında; ahilik kültürünün en önemli değeri ve bilge bir kişi olan Ahi Baba Mustafa Karagüllü’nün de hem memleketimiz Kırşehir’e hem de ahilik kültürüne çok büyük katkılar sunduğunu belirtmek gerekir. Karagüllü; dayanışma, yardımlaşma, paylaşma duygularını ve kültürünü yaşadığı memlekete ve topluma sunduğu örnek davranışlarıyla her adımda sergilemiş olan bir karakterdi.

Bu duygularla; ahilik kültürüne, memleketimize sunduğu katkılar, verdiği çabalar, emekler dolayısıyla gurur duyduğumuz ve hiçbir zaman unutulmayacak olan Ahi Baba Mustafa Karagüllü’nün sonsuzluğa uğurlanışının yıl dönümünde saygıyla anıyor, rahmet diliyorum.

Metin İLHAN
CHP Kırşehir Milletvekili

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.