METİN İLHAN’DAN 14 MART MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

METİN İLHAN’DAN 14 MART MESAJI

Bu haber 13 Mart 2023 - 20:14 'de eklendi ve 147 views kez görüntülendi.

14 Mart, sağlık alanındaki bilimsel gelişmelerin ele alındığı ve tıp alanına sunulan katkıların, getirilen yeni uygulamaların kutlandığı gündür.

Sağlık alanındaki hizmetin her bir basamağında riskli ve yoğun çalışma koşulları altında çalışmalarını sürdüren tüm sağlık emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarına ilişkin her daim dile getirilen ve ivedilikle çözüm bekleyen haklarının iyileştirilmesi üzerine düzenlemeler yapılması büyük bir önem taşımaktadır. Acil, servis, ameliyathane ya da polikliniklerdeki yoğunluklar nedeniyle yaşanan karışıklıklar neticesindeki gerginlikler esnasında sağlık emekçilerinin mesleklerini en iyi şekilde icra ederken sözlü ve fiziksel şiddete uğruyor olmalarının önüne geçmek adına çalışma alanlarındaki fiziki koşulların da acilen düzenlenmesi gerekmektedir.

Pandeminin ardından ülkemizde yakın zamanda yaşanan deprem felaketi ile de hem çok sayıda sağlık çalışanlarımızı kaybettik hem de meslektaşlarının ya da yakınlarının kayıplarıyla acıları daha çok yeni olan tüm sağlık emekçilerinin tıpkı pandemi döneminde yaşanan zor günlerdeki gibi deprem afetinde de büyük bir fedakarlık ve özveri ile görevlerini halkın yararı için ortaya koyduklarını beraberce yaşadık ve gördük.

Bu düşüncelerle; zorlu ve riskli şartlar altında gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren sağlık emekçilerinin bir an önce özlük haklarının ve yıpranma paylarının iyileştirilmesine ilişkin çalışmaların daha da geliştirilerek uygulamaya konulması gerektiğini belirtiyor, tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.

Dr. Metin İLHAN
CHP Kırşehir Milletvekili

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.