KURAKLIK VE SU TASARRUFU EĞİTİMİ VERİLDİ « Kırşehir Anadolu Haber

KURAKLIK VE SU TASARRUFU EĞİTİMİ VERİLDİ

Bu haber 22 Mart 2024 - 17:21 'de eklendi ve 18 views kez görüntülendi.
Su kaynaklarının sürdürülebilir, verimli ve duyarlı kullanılması için ülke ölçeğinde büyük bir dönüşümü başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı, hiçbir paydaşı geride bırakmadan aralıksız yürüttüğü çalışmalar ile toplumsal farkındalığın güçlendirilmesini hedefliyor.
Bu kapsamda İlimiz Merkez ilçesinde bulunan 30 Ağustos Zafer İlkokulunda yaklaşık 300 öğrenciye eğitici sunumlar ve eğitici video gösterimleri yapıldı.
Eğitimlerde; Suyun önemi, tasarrufu ve verimli kullanımı, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konular ele alınarak, çocuklarda bilinç ve farkındalık oluşturulması hedeflendi. “Azalt, Yeniden Kullan ve Değiştir” tedbirlerinin önemi üzerinde duruldu. Yaklaşık 40 dakikalık eğitime 300 ilkokul öğrencisi ve 12 öğretmen katıldı. Bu eğitimlerle, suyun değerinin anlaşılması ve korunması hedeflenmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.