KIRŞEHİR’DE 18 MART PROGRAMI YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

KIRŞEHİR’DE 18 MART PROGRAMI YAPILDI

Bu haber 18 Mart 2021 - 22:09 'de eklendi ve 332 views kez görüntülendi.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törene Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, şehit ve gazi dernekleri başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Tören sırasında Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali İbrahim Akın, Şeref Defterine yazdığı yazıda,

18 Mart Şehitler Gününde, şükran ve minnet duygularımızı sunmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Her karış toprağı bizim için kutsal olan vatan topraklarımız, milletimizin sahip olduğu en kıymetli varlıktır ve onu korumak da her Türk evladının asli görevidir.

Aziz Şehitlerimiz,

Nitekim sizler de vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımızın ebediyete kadar göklerde dalgalanması uğruna canınızı feda ederek şehitlik mertebesine yükseldiniz. Vatanımızı her türlü tehditten korumak, genç nesillere daha huzurlu ve aydınlık bir gelecek bırakmak için yaptığınız bu fedakârlık milletimizin nazarında hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar kıymetli ve ulvidir.

Ülkemiz bugün belirlediği hedefler dâhilinde yol alıyor, büyümeye ve gelişmeye devam ediyorsa bu elbette sizlerin sayesindedir. Sizler, ait olduğunuz millete sadece yaşayabilecekleri bir vatan değil onu sonsuza kadar koruyacak bir milli ruh ve inanç bıraktınız. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla aziz milletimiz, ülkemize yönelen her türlü tehdide karşı koyacak, bizlere bıraktığınız emaneti tüm varlığıyla korumaya ve yüceltmeye devam edecektir. Bu anlamlı günde aziz hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun! ifadelerine yer verdi.

Buradaki tören, şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Şehitlikteki törenin ardından, Vali İbrahim Akın ve il protokolü Cacabey Meydanında “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” fotoğraf sergisini gezdiler.

Vali İbrahim Akın, daha sonra Öğretmenevinde ilimizdeki şehit aileleri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Akın; “Aziz milletimizin, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü korumak için verdiği her mücadele onun vatansever kimliğinin bir göstergesidir. Milletimiz, tarih boyunca zaman zaman zor süreçlerden geçse de, her zaman hür ve onurlu bir yaşam için mücadele vermiş, birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelerek değerlerimizden asla taviz vermemiştir. Bugün de milletimiz, gerek içeride gerekse sınırlarımız dışında ülkemize kasteden terör unsurlarına ve onların destekçilerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu mücadeleler sırasında birçok vatan evladımız şehadet mertebesine yükselirken birçoğu da gazilik payesine ulaşmaktadır. Şehitlerimiz, milli varlığımız uğruna canlarını feda ederek kendilerinden sonra gelen yeni nesillere yaşama hakkı kazandıran unutulmaz kahramanlardır. Millet olarak şehitlerimizin ülkemiz için yaptıkları fedakârlığı hiçbir zaman unutmayacak, onları her zaman sevgi, saygı ve minnetle yâd edeceğiz.

Şehitlerimizin Kıymetli Aileleri, Bizler, millet olarak bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Acılarımızın da sevinçlerimizin de ortak olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple büyük fedakârlıklarla yetiştirdiğiniz ve vatanımızın selameti için şehit verdiğiniz evlatlarınız, bizim de evlatlarımız, acınız bizim de acımızdır. Sizler, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlerisiniz. Daima sizlerin yanında olmak, bizim en ulvi görevimizdir. Şunu da belirtmek isterim ki; devletimiz, hiçbir tehditten ve saldırıdan yılmadan onurlu mücadelesini sürdürecek şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacaktır,” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.