KIRŞEHİR TÜRK OCAĞI KONGRESİ YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

KIRŞEHİR TÜRK OCAĞI KONGRESİ YAPILDI

Bu haber 22 Mart 2021 - 15:46 'de eklendi ve 347 views kez görüntülendi.

Kırşehir Türk Ocağı Genel Kurulunda bir konuşma yapan Başkan Süleyman Doğan, Saygıdeğer Divan Üyeleri
Sayın misafirler, siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, üniversitemizin kıymetli idarecileri, Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Yerel Basınımızın değerli mensupları, muhterem TÜRK OCAKLILAR…

Şubemiz yönetim kurulu adına teşekkürlerimi arz ederim.
Yapacağımız kongrenin vatanımıza, milletimize, ocağımıza hayırlı olmasını cenabı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.
Türk Ocakları, bundan 109 yıl önce Türk milletinin yok edilişinin planlarının yapıldığı bir dönemde, şahsiyet ve milli ülkü sahibi Türk milliyetçileri tarafından kuruldu. O dönemde de, Türk Milliyetçiliği yok sayılıyor, Türk Milleti yok edilmek isteniyordu. Ama bir avuç inançlı insan yılmadı; Milletine ve kendine güvendi. Kıvılcım ateşi yaktı, meşaleyi tutuşturdu. Türk Ocakları doğdu. Bu kutlu doğumdan sonra milletimizin değerlerine, geleceğine göz dikmiş olan Ezeli ve ebedi düşmanlar karşılarında hep Türk Milliyetçilerini buldular. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Sakarya ve İnönü’nde hep bu ruh vardı.
Başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile Bu mücadelenin fikri temellerini ortaya koyan TÜRK OCAKLARININ mensuplarını minnet ve saygıyla anıyoruz. Mekânları cennet olsun.
Bu nedenle devir safları sıkılaştırma, nemelazımcılığı bırakma, küçük hesaplardan kurtulma devridir. Türk Ocakları ikbal dağıtmayan, herhangi bir parti için, çalışmayan milleti ile var olmuş bir kuruluş olarak; Millet için çalışılacak yegâne SİVİL TOPLUM kuruluşlarından birisidir. Lütfen bu bilinçle ocağımıza, dolayısıyla milletimize, ülkülerimize sahip çıkalım.
Şair diyor ki: Sahipsiz olan vatanın batması haktır,
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. Biz de diyoruz ki,
Aziz milletimiz müsterih olsun. Biz Türk Ocaklılar var olduğumuz sürece istikbalimizin parolası olan andımıza sahip olacağız. Yurdumuz semalarından bayrak inmesin, ezan dinmesin, bu millet ebediyete kadar yaşasın diye son ocak tüttüğü, son nefer ayakta kaldığı sürece mücadelemiz devam edecektir.

Türk Ocağı Genel Kurulu sonunda tek listeyle gidilen seçimde Süleyman DOĞAN  tekrar seçildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.