Bu kapsamda İl AFAD Müdürü Sayın Ömer BOZKURT tarafından yapılan sunum ile il genelinde afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak çalışma gruplarının ve koordinasyon birimlerinin rolleri ve sorumlulukları ile afet öncesi, sırası ve sonrasına dair müdahale planlamasının temel prensipleri anlatıldı.
Toplantıda, afetlere müdahale her ne kadar afet anına ilişkin bir çalışma olarak görünse de öncesinde ciddi bir planlama, eğitim ve tatbikat zincirine ihtiyaç duyulduğu vurgulanarak ilgili tüm kurumlarımızın hazırlıklara üst düzey hassasiyet göstermesi istendi.
Tüm katılımcılar tarafından yapılan toplantının verimli olduğunun ifade edilmesi üzerine Vali Yardımcısı Sayın Alper BALCI, müdahale çalışmalarının önemini tekrar hatırlatarak toplantıya katılan kurum amirlerimize teşekkür etti.