KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ’NDE HAVACILIK TARİHİ VE AR-GE KONFERANSI DÜZENLENDİ « Kırşehir Anadolu Haber

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ’NDE HAVACILIK TARİHİ VE AR-GE KONFERANSI DÜZENLENDİ

Bu haber 08 Mart 2024 - 15:58 'de eklendi ve 28 views kez görüntülendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 7 Mart 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde Havacılık Tarihi ve Ar-Ge konferansı düzenlendi. Konferansa KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Musa Özata ile çok sayıda akademiysen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş kalite de öncü üniversite konumunda yer aldıklarını Ar-Ge konusunda da aynı başarıyı göstermek istediklerini belirterek ilk iş Ar-Ge Direktörlüğü kurduklarını dile getirdi. Daha sonra sözü Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil aldı. Karahocagil, düzenlenen bu konferansı kıymetli bulduğunu dile getirerek havacılık anlamında ülkemizin önünün sürekli kesildiğini, gerçekleştirilmek istenen on sekiz uçak projesinin engellendiğini anımsattı. Karahocagil son olarak tarihimizdeki havacılık alanındaki önemli şahsiyetler Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ’ın bu alanda yaptığı çalışmalara gönderme yaparak ülkemizin son yirmi yılda yaptığı çalışmalarla İHA, SİHA, Atak, Gökbey, Hürjet ve Kaan gibi birçok önemli projenin Türk mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildiğini belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.