KARABURNA KÖYÜ DOĞA KATLİAMINA DİRENİYOR « Kırşehir Anadolu Haber

KARABURNA KÖYÜ DOĞA KATLİAMINA DİRENİYOR

Bu haber 04 Haziran 2021 - 21:37 'de eklendi ve 374 views kez görüntülendi.

Hacıbektaş ilçesi Karaburna köyü ve çevresinde  doğa katliamına izin vermeyen köylüler ve onları desteklemeye gelen vatandaşlar  bölgede doğaya sahip çıktılar.

Kırşehir belediye başkanı SELAHATTİN EKİCİOĞLU nunda katıldığı  karaburna köyünde, taş ocağı gibi, maden ocakları gibi hiç bir çalışmaya izin vermeyeceklerini vurguladılar.

Hacbektaş ilçesindende katılımlarında olduğu, doğayı koruma eyleminde, ülkenin birçok güzelliklerinin  betona tercih edildiği ve rant uğruna ülkedeki birçok güzelliklerin katledildiği vurgulandı.

Karaburna bölgesi yetiştirdiği üzüm ve pekmeziyle adeta marka olmuş sadece karaburna ve çevresinde yetişen adınıda KARABURNA köyünden alan üzümcülüğüylede öne çıkıyor.

Siyasilerin de destegini alan köy halkı köylerini kesinlikle rant için gelenlere teslim etmeyeceklerini sonuna kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirttiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.