AKÇAKENT’TE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İLÇE KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

AKÇAKENT’TE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İLÇE KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

Bu haber 25 Aralık 2020 - 17:50 'de eklendi ve 363 views kez görüntülendi.

     Kırşehir Valiliğinin 17.11.2020 tarih ve 7789 sayılı yazıları ekinde gönderilen, İçişleri Bakanlığının  13.11.2020 Tarih ve 18848 sayılı yazıları gereği,  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu,  Kaymakam V. Saliha KARATAŞ başkanlığında yapıldı.

Kaymakam ve Saliha KARATAŞ tarafından yapılan açılış ve toplantı ile ilgili bilgilendirmenin ardından;

  • İlçe Emniyet Amiri tarafından  İlçe Merkezi ile ilgili,  yapılan ve yapılacak faaliyetler konusunda Komisyona bilgiler verildi.

Akçakent İlçesinin genel olarak sakin bir İlçe olduğu ve  İlçe merkezinde Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili herhangi bir başvurunun olmadığı, Bu konudaki çalışmaların Eğitim ve bilgilendirme amaçlı devam edeceğini belirtti.

  • İlçe Jandarma Komutanlığı, Merkez Jandarma Karakol Komutanı tarafından Köylerimizle ilgili,  yapılan ve yapılacak faaliyetler konusunda Komisyona bilgiler verildi.

Köylerimizde  Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili büyük bir sorun olmadığı,  Önümüzdeki dönem içerisinde yapılması planlanan eğitim çalışmalarında aktif olarak görev alabileceklerini belirtti.

 

ALINAN KARARLAR:

  • İlçe Emniyet Amirliği tarafından Atatürk caddesinde, Kurumlarımızda çalışan Kadınlarımıza ve Ev ziyaretleri ile ev kadınlarınıza yönelik KADES tanıtımı, aile içi şiddet, Kadına yönelik şiddet konularında bilgilendirme çalışmalarının yapılması,
  • Gerek Güvenlik kuvvetlerimiz, gerekse tüm kurumlarımızın konunun önemine binaen her zaman duyarlı davranması, herhangi bir duyum, ihbar yada şikayetin değerlendirilmesi, zaman geçirilmeden işleme alınması ve gerekli işlemlerin yapılması,
  • Bundan sonraki dönem içerisinde Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi, gerektiğinde İl merkezindeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlanması;

Kararlaştırılmıştır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.