İSRAİL DEN YENİ BİR SALDIRI « Kırşehir Anadolu Haber

İSRAİL DEN YENİ BİR SALDIRI

Bu haber 13 Haziran 2025 - 13:00 'de eklendi ve 368 views kez görüntülendi.

İsrail gece yarısı İran’a saldırı düzenleyerek birçok noktayı hedef aldı. İsrail, İran’a yönelik saldırılarında Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakiri, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, üst düzey komutanlar, bilim insanları ve siviller hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, İran’ın nükleer programını vurmak için önleyici, hassas ve kombine bir saldırı başlattıklarını duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırı sonrası bir açıklamada bulanarak “İran’a operasyon gerektiği kadar sürecek. İran’ın nükleer zenginleştirme programının kalbine saldırdık. Natanz Nükleer tesisindeki bilim insanlarını hedef aldık” ifadelerine yer verdi.

İran Genelkurmay Sözcüsü, “Misilleme yapacağız, İsrail ve ABD ağır bedel ödeyecek” dedi.

İsrail ve İran arasında yaşanan gerilim sonucunda ise petrol fiyatları yaklaşık yüzde 8 yükseldi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.