FİDANLAR ‘BOZKIR YEŞERİYOR’ PROJESİ KAPSAMINDA TOPRAKLA BULUŞTURULDU « Kırşehir Anadolu Haber

FİDANLAR ‘BOZKIR YEŞERİYOR’ PROJESİ KAPSAMINDA TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Bu haber 22 Mart 2024 - 17:15 'de eklendi ve 19 views kez görüntülendi.
Kırşehir Valiliğince hayata geçirilen ‘Bozkır Yeşeriyor Projesi’ kapsamında ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.
Projenin ilk etkinliği olarak TOBB Öğrenci Yurdu Bahçesi’nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde 11 farklı ağaç türü toprakla buluştu.
Dikilecek her ağacın bir kimlik numarası olacağına işaret eden Kırşehir Valisi Vali H. Mete Buhara, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve ilgili diğer tüm kurumlarımızla beraber çıktığımız bu yolda, toplumun her kesiminden vatandaşlarımız ve STK’lar gönüllü olarak bu projede yer almaktadır” dedi.
Doğanın çocuklara bırakacağımız en önemli emanet olduğuna dikkat çeken Kırşehir Valisi Vali H. Mete Buhara, “ Yaşam alanları ve yaşam alanlarının yakın çevresi öncelikli olmak üzere ilk etapta tespit ettiğimiz 5 ayrı bölgeye peyzaj yaklaşımıyla dikilecek 11 farklı ağaç türü, bu topraklara ayrı bir güzellik katacak, ağaçlandırma anlayışına yeni bir boyut kazandıracaktır. Bozkır Yeşeriyor projesi hepimizin katkısı ile hayat bulacaktır. İl Özel İdaremiz bünyesinde oluşturduğumuz bağış hesabına sağlayacağınız her destek, sevdiklerinize ve geleceğe hediye ettiğiniz her ağaç, projenin sürdürülebilirliğini arttıracaktır. Dikilen her ağacı birlikte büyüteceğiz. Dikim yapacağımız her bölgenin bir adı, dikeceğimiz her ağacın bir kimlik numarası olacak. Bağışlanan her ağacı verdiğimiz Qr kodu ile lokasyonu dahil takip edebileceksiniz. Böylelikle, her ağaca lokasyon, tür ve dikim alanı bilgilerini de içeren kendine özgü bir barkod ve künye oluşturulacak olup oluşturulan barkod ve künyeler sayesinde, ağaçlandırma için bağışta bulunan bağışçılar diktikleri ağaçların büyüme süreçlerini takip edebileceklerdir. Unutmayalım ki; doğa bizlerin, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli emanettir. Daha yaşanabilir bir çevre, daha yeşil bir dünya hayal etmek ve bu hayali gerçeğe dönüştürmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu harekete gerek gönüllü olarak gerekse de bağışçı olarak bütün vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Sizleri Kırşehir’imizin yeşil yarınlarına omuz vermeye davet ediyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından fidanlar, protokol ve gönüllü gençlerle birlikte toprakla buluşturuldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.