CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN ÖĞRETMENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ KONUSUNDA YAŞANAN ADALETSİZLİĞİ TBMM GENEL KURULU’NDA GÜNDEME GETİRDİ. « Kırşehir Anadolu Haber

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN ÖĞRETMENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ KONUSUNDA YAŞANAN ADALETSİZLİĞİ TBMM GENEL KURULU’NDA GÜNDEME GETİRDİ.

Bu haber 11 Mart 2021 - 19:13 'de eklendi ve 341 views kez görüntülendi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, MEB’in ödüllendirmelerinde yapılan haksızlıklara ilişkin hususu, daha önce yazılı olarak yanıtlandırılması istemi ile Milli Eğitim Bakanına yöneltmiş olduğu soru önergesinin ardından parlamento çatısı altında da meclis gündemine taşıdı.

İLHAN: “MEB YASAMA ORGANININ DENETİM YOLLARINDAN BİRİ OLAN SORU ÖNERGESİNİ DİKKATE ALMAMIŞTIR.”

İLHAN, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Tebliğler Dergisine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2019 yılında 7072 personelin ödül aldığını bunun üzerine öğretmenlerden gelen yoğun şikayet sonrasında konu ile ilgili olarak Bakanlığa, tarafından soru önergesi gönderildiğini belirterek Bakanlığın devlet adabına yakışmayan bir şekilde yasama organının denetim yollarından biri olan önergeyi dikkate almadığını ve tarafına verilen cevapta yalnızca yönetmelik maddesinin alelade bir şekilde iliştirildiğini eleştirdi ve halkın iradesini temsil eden TBMM’ye böylesi laçka bir cevabın veriliyor olmasının devlet nezaketiyle uyuşmadığına dikkat çekti.

KIRŞEHİR CEZALANDIRILMAKTADIR…

CHP Milletvekili İLHAN, Bakan SELÇUK’a “bürokratlarınız işi sulandırıyor olabilir ama ben ödüllerin sendikalara göre dağılımını, sınavlarda çok başarılı olup da hiçbir öğretmenin ödüllendirilmediği Kırşehir gibi illerin neden cezalandırıldığını, ödül alan idari kadro ve diğer personelin karşılaştırmalı yüzdelik oranlarını sormaya, cevap alana kadar devam edeceğim” dedi ve Milli Eğitim Bakanının her zaman yaptığı ve kibar üslubu, süslü sözleriyle ortaya koyduğu tavrı bu konuda da sergilememesini umut ederek sözlerini noktaladı.

KONUŞMA
(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

METİN İLHAN (Kırşehir) – Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Tebliğler Dergisine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2019 yılında 7072 personel ödül aldı. Ancak öğretmenlerimizden gelen yoğun şikayet üzerine Bakanlığa konu ile ilgili önerge gönderdik. Ama Bakanlık cevaben devlet adabına yakışmayan bir şekilde yasama organının denetim yollarından biri olan önergeyi dikkate almamış sadece yönetmelik maddesini cevaba iliştirmiştir. Halkın iradesini temsil eden TBMM’ye böyle bir laçka cevap vermek devlet nezaketiyle uyuşmamaktadır.

Sayın Bakana sesleniyorum, bürokratlarınız işi sulandırıyor olabilir ama ben ödüllerin sendikalara göre dağılımını, sınavlarda çok başarılı olup da hiçbir öğretmenin ödüllendirilmediği Kırşehir gibi illerin neden cezalandırıldığını, ödül alan idari kadro ve diğer personelin karşılaştırmalı yüzdelik oranlarını sormaya, cevap alana kadar devam edeceğim. Umarım sayın SELÇUK her zaman yaptığı gibi bu konuyu da kibar üslubu ve süslü sözleriyle geçiştirmez.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.