CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN KIRŞEHİR’DE SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİ « Kırşehir Anadolu Haber

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN KIRŞEHİR’DE SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİ

Bu haber 22 Kasım 2023 - 18:26 'de eklendi ve 56 views kez görüntülendi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN TBMM Genel Kurulu’nda, Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir için yapılması planlanan birçok projenin hayata geçirilmediğine dikkat çekti ve uzun süreden beri beklenen hastane inşaatının ilerlememesi konusuna değinerek konuşmasında ilk olarak şunlara yer verdi: “Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Kırşehir’de mevcut 11 projeden 1 tanesi 2017 yılında başlamış olmasına rağmen inşaatı %10 seviyesinde gözükmekte, geri kalan 10 proje ise hizmet ihalesi, yapım ihalesi ve proje aşamasında gözükmektedir.”

İLHAN, iktidarın uygulama politikalarının keyfi olarak ortaya koyulduğuna vurgu yaparak halkı değil, siyasi istikbalini önceleyen bir hükümet anlayışının Kırşehir özelinde de yaşandığını belirtti ve hastane inşaatı konusuna ilişkin eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: “Değerli milletvekilleri geçen hafta Kırşehir’de kamu yatırımı programına alınmasına rağmen 6 yıldır çeşitli bahanelerle tamamlanamayan hastane inşaatını yerinde inceledim. Ancak ne yazık ki inşaatın henüz %10’luk bir bölümü bile tamamlanmamış. İktidarın Kırşehirli yerel siyasetçilerine seslenmek istiyorum; Kırşehirimizin çevre illere göre maruz kaldığı bu ikili tutuma neden ses çıkarmıyorsunuz. Yazık değil mi? Kırşehir’i 6 yıldır bir hastane için oyaladılar ve görünen o ki bir 6 yıl daha oyalayacaklar.”

Son olarak İLHAN, iktidarın yanlış uygulama politikalarının halk tarafından ciddi tepkilere yol açtığının altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: “Bu vebalin temel sorumlusu tabii ki sizlersiniz ve aziz Kırşehirli hemşerilerimiz size gereken cevabı yaklaşan yerel seçimlerde mutlaka verecek bunu bilesiniz!”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.