CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ İLHAN BUGÜNKÜ GÜNDEMİ HIZLI TREN HATTINDAKİ YAPILAN YANLIŞLARDI « Kırşehir Anadolu Haber

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ İLHAN BUGÜNKÜ GÜNDEMİ HIZLI TREN HATTINDAKİ YAPILAN YANLIŞLARDI

Bu haber 25 Ocak 2023 - 16:55 'de eklendi ve 144 views kez görüntülendi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı projesi konusunda iktidarın siyasi saikleriyle 3 ilin projeden bypass ediliyor olmasına dikkat çekerek konuya ilişkin ilk olarak şu eleştiri ve açıklamalarda bulundu: “AKP’nin 2007’den bu yana açılışını 7 kez ertelemek zorunda kaldığı Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı projesinde toplam maliyet rekor kırmaya devam etmektedir. Çünkü bu araziye bu proje uymamakta ve de bir türlü seyahat için güvenli hale gelememektedir. Halbuki bu hat Kırşehir-Nevşehir-Kayseri güzergahı üzerinden gitse arazinin engebesiz olması bakımından proje çok daha az maliyetli ve 15 yıl önce de açılmış olacaktı ve ayrıca Kapadokya turizmine de büyük katkı sunacaktı.”

İLHAN: “YALNIZCA TEK BİR İL İÇİN 10 MİLYARLARCA LİRA KAMU KAYNAĞI HEBA EDİLMİŞTİR.”

İLHAN, tek bir ilin proje kapsamında yer alması adına vatandaşın vergileri ile devlet kaynağı için biriken milyarlarca lira ödeneğin hiç edildiğine vurgu yaparak iktidarın söz konusu projeye ilişkin uygulamaları hususunda eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: “Sadece bir ili ekleyebilmek için 3 ilin projeden bypass edilmesi maliyeti an itibariyle 64 milyar liranın üzerine çıkarmış ve milyarlarca liralık kamu kaynağı heba edilmiştir.”

PROJE MALİYETİNİN BÜYÜK BİR KISMI TEK BİR İL İÇİN HARCANMIŞTIR.

Son olarak İLHAN, tek bir il için milyarlarca liranın yok sayılacağının ve iktidarın siyasi çıkarları uğruna ülkeyi dibe çektiğinin altını çizerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: “Bakınız, proje maliyetinin en az yarısı sadece çok az bir yolcu taşımacılığına hizmet edecek bir tek ili ekleyebilmek için harcandı. Yazık değil mi?, kim verecek bunun hesabını? Ucube viyadükün önünde poz veren Sayın Bakan cevaplar herhalde!”

AKP’nin 2007’den bu yana açılışını 7 kez ertelemek zorunda kaldığı Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı projesinde toplam maliyet rekor kırmaya devam etmektedir. Çünkü bu araziye bu proje uymamakta ve de bir türlü seyahat için güvenli hale gelememektedir. Halbuki bu hat Kırşehir-Nevşehir-Kayseri güzergahı üzerinden gitse arazinin engebesiz olması bakımından proje çok daha az maliyetli ve 15 yıl önce de açılmış olacaktı ve ayrıca Kapadokya turizmine de büyük katkı sunacaktı. Sadece bir ili ekleyebilmek için 3 ilin projeden bypass edilmesi maliyeti an itibariyle 64 milyar liranın üzerine çıkarmış ve milyarlarca liralık kamu kaynağı heba edilmiştir. Bakınız, proje maliyetinin en az yarısı sadece çok az bir yolcu taşımacılığına hizmet edecek bir tek ili ekleyebilmek için harcandı. Yazık değil mi?, kim verecek bunun hesabını? Ucube viyadükün önünde poz veren Sayın Bakan cevaplar herhalde!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.