C. H. P. KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN BASIN EMEKÇİLERİNİN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI « Kırşehir Anadolu Haber

C. H. P. KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN BASIN EMEKÇİLERİNİN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Bu haber 24 Temmuz 2021 - 17:13 'de eklendi ve 490 views kez görüntülendi.

Yazılı ve görsel basına, basın emekçilerine karşı yasaklamalarla yapılan yıldırma politikalarının, haksız ve hukuksuz yargılamalara yönelik uygulamaların önünü kesmek ve dur demek için her yıl 24 Temmuz basın bayramı olarak kutlanmaktadır.

İster dünyada ister Türkiye’de olsun gündeme ilişkin haberleri an be an halka aktaran, en net, doğru ve şeffaf bir şekilde gelişmelerden haberdar eden basın emekçilerinin her koşulda ortaya koydukları emekleri apaçık ortada olan bir gerçektir.

Basın emekçileri, demokrasinin en başat öğeleri arasında yer alan yansız, objektif ve doğru haberciliği ortaya koyarak belli ilkeler ve etik değerler çerçevesinde halkın gerçeği görmesi için hayatlarını riske atacak özveriler göstererek görevlerini ifa etmektedirler.

Haberin kaynağına ulaşarak bilgi kirliliğinin oluşmasını önlemek adına özel hayata ve değerlere karşı saygılı, ölçülü bir tutum sergileyerek gereken dikkat ve özeni gösteren basın emekçilerine karşı yapılan sansür, kısıtlama ve yasaklamalar demokrasinin temel ilkeleri ile örtüşmemektedir.

Bu düşüncelerle fikir hürriyetine getirilmek istenen kısıtlayıcı yaptırımların ve baskıların hiçbir zaman bir karşılık bulmayacağına ve sözde çabaların boşa olduğunu belirtiyor, içi boş uygulamalarla demokrasiden uzak anlayışın bir yerinin ve kabulünün olamayacağını ifade ederek basın emekçilerinin bayramını kutluyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.