BOZTEPE KAYMAKAMI YEŞİL’DEN 18-24 MART MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

BOZTEPE KAYMAKAMI YEŞİL’DEN 18-24 MART MESAJI

Bu haber 24 Mart 2021 - 17:57 'de eklendi ve 416 views kez görüntülendi.

BOZTEPE KAYMAKAMI EMRE YEŞİL   

Toplumun ve ailenin temel direği olan yaşlılarımız için eskiden, aklı başında olan, iradesi elinde olan anlamındaki ‘ihtiyar’ kelimesi kullanılırdı. Bu kelime bizim kültürümüzde yaşlılarımıza verilen değerin açık bir göstergesidir. Peygamber Efendimiz, gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve “Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.” diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır.

        Unutulmamalıdır ki, her genç insan, bir yaşlı adayıdır. Hayatımızı bu gerçeği göz önünde bulundurarak yaşamalıyız. Ömürlerinin büyük bir bölümünü vatanına ve milletine hizmet ederek geçiren ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yol gösteren büyüklerimiz, hayatlarının bu döneminde bekledikleri ilgi, şefkat ve huzuru fazlasıyla hak etmişlerdir.

     Ne mutlu bize ki, millet olarak, büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, aksine, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. Bizlerin büyüyüp yetişmemizde bin bir emek sarf eden anne ve babamız başta olmak üzere tüm yaşlılarımızın bizlerden en büyük beklentisi olan sevgi ve saygımızı her fırsatta onlara gösterip bu güzel hasretimizi ileriki nesillerimize aktararak devam ettirmek temel görevimizdir.

        Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görev olarak kabul edilmelidir.

   Bu duygu ve düşüncelerle, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, ebediyete irtihal etmiş büyüklerimize rahmet, hayatta olanlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Emre YEŞİL

Boztepe Kaymakamı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.