BOZKIRIN RENÇBERİ’NE BİR ŞAMAR’DA SULAMA PROJESİNDEN GELDİ « Kırşehir Anadolu Haber

BOZKIRIN RENÇBERİ’NE BİR ŞAMAR’DA SULAMA PROJESİNDEN GELDİ

Bu haber 16 Haziran 2021 - 21:06 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN KIRŞEHİR’DEKİ SULAMA ALANLARININ YETERSİZLİĞİNİ TBMM’DE GÜNDEME GETİRDİ.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Kırşehir ili sulama alanlarındaki yetersizliğin yüksek olduğuna dikkat çekerek konuyu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

İLHAN, “Kırşehir sınırları içerisinde Hirfanlı Barajı’nı barındırmasına rağmen, ildeki derelerin az olması ve trajik bir şekilde Kızılırmak’tan yararlandırılmaması sebebiyle, ovalık alan ve sulanabilen tarım arazileri bakımından oldukça yetersizdir” diyerek durumun Kırşehir tarım alanları açısından vahim bir mevzu olduğunu belirtti ve tarımla uğraşan üreticileri de mağdur ettiğine dikkat çekti.

İLHAN: “KIRŞEHİR’İN DIŞLANMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTIR.”

CHP Milletvekili İLHAN, DSİ tarafından Hirfanlı Barajı’ndan, Konya Kapalı Havzası’na sulama maksatlı proje işinin sözleşmesinin yüklenici firma ile imzalandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırşehir’in kendi il sınırları içinde yer alan baraj göletinden tarımsal sulama anlamında yararlanamıyor olması ve sulama projelerine başka iller dahil edilirken Kırşehir’in dışlanması büyük tepki toplamıştır. Diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda da Kırşehir hükümetçe görmezden gelinmiş ve cezalandırılmıştır.”

YAMULA BARAJI SULAMA PROJESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜR.

İLHAN son olarak iktidar partisi yetkililerinin de Kırşehirlileri manipüle etmek ve kendi acizliklerini örtmek için 2013 yılından beri yılan hikayesine dönen Yamula Barajı Sulama Projesi ile aziz Kırşehirlileri aldatma aymazlığına düştüklerini sözlerine ekledi ve konuşmasını şöyle noktaladı: “İPARD gibi tarımsal hibe desteklerinden de siyasi saiklerle muaf tutulan Kırşehir çiftçisi hak ettiği cevabı iktidara seçimde mutlaka verecektir. Kimsenin şüphesi olmasın!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.