BELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI « Kırşehir Anadolu Haber

BELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

Bu haber 07 Mart 2024 - 16:40 'de eklendi ve 28 views kez görüntülendi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

“Hayatı her gün yeniden var eden emekçi kadınların birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının ve kadınların toplumsal yaşam içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.

Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin de yükseklerde olduğu; kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise gelişemediği ve asla gelişemeyeceği sosyolojik bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.

            Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönem Dünya’nın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklar kadınlara tanınmıştır. Kadınlar; toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler, özellikle Kurtuluş Savaşımızdaki öncü rolleriyle de Dünyada ve  bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmişlerdir.

Kadınlar için çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü; kadınlara yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirilmenin arttırılması, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olmaları için mücadele etmemiz gerekliliği bilinciyle kutluyoruz. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan tüm kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.