BAŞKAN EKİCİOĞLU: SOSYAL VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ! « Kırşehir Anadolu Haber

BAŞKAN EKİCİOĞLU: SOSYAL VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ!

Bu haber 29 Haziran 2021 - 12:53 'de eklendi ve 466 views kez görüntülendi.

EKİCİOĞLU: İL BELEDİYESİ OLARAK İLÇE BELEDİYELERİMİZ SİYASİ PARTİ GÖZETMEKSİZİN HANGİSİNİN NE İHTİYACI VARSA GERİ ÇEVİRMEDİK!

– EKİCİOĞLU: BİZE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZI MAHCUP ETMEYECEĞİZ!

Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ‘’Muhtarlar Buluşması’’ programına katıldı

24 Haziran 2021 Perşembe günü CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan tarafından düzenlenen “Muhtarlar Buluşması” Programına katılan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu görevde olduğu sürede yapmış oldukları faaliyetlere değinerek ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan tarafından düzenlenen programa İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve CHP İl Sekreteri Hüseyin Çakmak’la birlikte katılan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ilimiz mahalle muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“3 yılımızla birlikte Millet İttifakı’nın çalışmalarıyla çok şey değişti. Türkiye 31 Mart’ta olmaz denileni gerçekleştirdi. 31 Mart’ta millet ittifakının yönettiği belediyeler nüfusun yüzde 54’ünü oluşturuyor. Artık bizi ve halkımızı başkalarının anlatmasına müsaade etmiyoruz. Biz anlatıyoruz. Biz Belediye Başkanları Çalıştaylarına gittiğimizde saha çalışmaları yapıyor ve vatandaşlarımızla karşılıklı fikir istişarelerinde bulunuyoruz. Bunu niçin yapıyoruz?

Bize “iktidar olurlarsa yerel yönetimleri yönetemez” diyenlerin “üç kuzuyu güdemez” diyenlere aslında bir ders veriyoruz. Biz tarih yazıyoruz. Hepimiz görüyoruz biz 31 Mart seçimlerinden sonra artık her şeyi şeffaf bir şekilde yapılıyor.

İhalelerle ilgili toplantılarda ve Meclis toplantılarında hiçbir şeyi gizlemiyoruz. Cumhurbaşkanı da AK Parti Belediye Başkanları toplantısında ihaleleri canlı yayın yapın dedi, oysa biz 31 Mart’tan itibaren zaten bu toplantıları canlı yayınlarla yapıyoruz. Oysa bunların yeni akıllarına gelmiş. Biz artık savunma yapan bir muhalefet değil hücum yapan, gündemi belirleyen yapılması gerekeni yapan konuma geldik.

Kalan 3 yılda da 70 projemizin 2021 yılında 36’sını tamamlayıp 2022’de de 56’sını tamamlayıp son iki yıla 14 proje ile gireceğiz. Buna imkânsız diyorlardı oysa değil. Bölgeye nasıl sosyal belediyecilik olur nasıl şeffaf belediyecilik olur onun örneklerini gösteriyoruz. Buradan da kendi belediyelerine bizi örnek gösterdiği için Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. 2 yıl içerisinde Kırşehir Belediyesi gerçekten ayağa kalktıysa bunu biz AKP’li belediyelerin bize gıptayla baktığını da görüyor, anlıyoruz.

Bizim 4’te 1 borcumuzla 31 Mart seçimlerine giren AK Parti’li Belediyeler “nasıl yapıyorsunuz” diyorlar işte biz de bunu nasıl yaptığımızı gelip anlatıyoruz. Bu kamu yararına olan harcamaları hangi partiden gelirse gelsinler bu tecrübemizi bu tutkunluğumuzu bu yönetim biçimimizi hepsini anlatıyoruz.

İl Belediyesi olarak ilçe belediyelerimiz siyasi parti gözetmeksizin hangisinin ne ihtiyacı varsa geri çevirmedik. İmkânımız varsa hepsini karşılamaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman muhtarlarımızın isteklerini hukuksal çerçevede geri çevirmiyoruz.

Bizim asli görevimiz köylere yardım etmek değil ama İl Özel İdaresi yetişemiyorsa biz yetişiriz. Çünkü Kırşehir Belediyesi o bütçeyi yakaladı o tasarrufu yakaladı bu hizmeti de yapacak. Örneğin köylerin yol sorunları var inşallah biz bir sistem kurduk aybaşında faaliyete geçecek. Çok değil 1-2 yıl içerisinde şehirdeki yol, asfalt ve çöp sorununu çözeceğiz. Sonra da İl Özel İdaresi talep ederse, köyler talep ederse ekipmanlarımızla onlara da hizmet edeceğiz. Ama önce Kırşehir diyoruz.

Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok, şehrin çözülmeyecek sorunu yok inşallah görev süremizde bunu tamamlayacağız. Bu ittifaka destek veren ittifak olmayıp da bize oy veren vatandaşlarımızı mahcup etmeyeceğiz, kimseyi utandırmayacağız kimseyi yere baktırmayacağız… Biz sırça köşklerimizde kenara çekilip oturamadık. Bu görevleri üstlenirken biz kendi rahatımızı bozduk aslında. Niçin bozduk? Çocuklarımız için, torunlarımız için, geleceğimiz için; ülke elimizden kayıp giderken köşemizde oturamazdık. İnsanlar baskı istemiyor, insanlar demokrasi istiyor, hak, hukuk adalet, iş, aş istiyor. İnşallah dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. İktidar olduktan sonra bu ülkenin sorunlarına elbette neşter vuracağız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.