AKŞENER YENİDEN MASADA « Kırşehir Anadolu Haber

AKŞENER YENİDEN MASADA

Bu haber 06 Mart 2023 - 17:23 'de eklendi ve 184 views kez görüntülendi.

   Millet İttifakı cephesinde bugün hareketli saatler yaşanıyor.  

   İYİ Parti’yi 6’lı masaya döndürmek için formül arayışları devam ediyor.

   Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı masaya dönüş için yeni bir öneri yaptı.

   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına yönelik bir öneride bulunuldu.

   Öneri ilk olarak İmamoğlu ve Yavaş’a iletildi. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener bir otelde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü. 

      İmamoğlu ve Yavaş’ın ziyaretinin ardından basına açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu şu ifadeleri kullanmıştı:

   “Masada yaşananları izleme imkanımız yok. Çünkü hep birlikte bir araya geldik. Önümüzde seçim var. Ayrılığa tahammül yok. Tekrar bir araya gelme milletimizin arzusu. Biz de bunu ilettik. 13. Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart’taki toplantının ardından sayın başkanımız daha önce mutabık kaldığımız ilkesel çerçeveyle bir uzlaşı sürecini yürütmüş ve buraya kadar gelmiştir.

   Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneriyle millet ittifakına önerisini oluşturmuştur. Belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili 2 cumhurbaşkanı yardımcısı olma yolunda önerilerini iletmiştir. Bu önerilerini sayın Kılıçdaroğlu’na da genel başkanımız aktaracaktır. Toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.