AKÇAKENT KAYMAKAM’I BADİOĞLU’NDAN 18 MART MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

AKÇAKENT KAYMAKAM’I BADİOĞLU’NDAN 18 MART MESAJI

Bu haber 18 Mart 2021 - 21:57 'de eklendi ve 325 views kez görüntülendi.
Tarihte bugün; 18 Mart, Dünya’ya Türk’ün sesini duyurduğu, tarih seyrinin değiştiği, esaret altında hiçbir zaman yaşamamış ve yaşamayı da kabul etmemiş aziz milletimizin istiklali uğruna vatanını canını siper ederek koruduğu ve bu uğurda yüzbinlerin şehit olduğu gündür.
Bugün Şanlı Çanakkale Zaferi’mizin 106. yıldönümünü milletçe büyük mutluluk ve onurla kutlarken, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi “Şehitleri Anma Günü” vesilesiyle saygı ve minnetle anıyoruz.
İstiklal Marşımızın: “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı, Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı, Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.” dizeleriyle her Türk evladına vatanımızın kutsallığını ve önem verilmeksizin basılıp geçilecek yerlerin olmadığını hatırlatan vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY, atalarımızın bu topraklar için kan akıttığını vurgulamış ve kutsal topraklarımızı her şeyin üstünde tutmamızı belirtmiştir.
Şanlı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı’nda yedi düvele karşı savaşan aziz milletimiz, düşmanlara karşı kutsal topraklarımızı korumuş, bu zaferle birlikte bir asırdır göğsünde taşıdığı şeref madalyası ile kıvanç duymuştur.
Düşmeyen sancak olan 57. Alay’ı, sessiz gecelerin yiğidi Nusret Mayın Gemisi’ni, Conkbayırı’ndaki güçlü direnişi, insanlığın savaşı yendiği Gelibolu’yu, kahraman Koca Seyit’i, cesur Yahya Çavuş’u ve nice yaşanmış kahramanlık destanları ile bu günü unutmamalı, “Çanakkale Geçilmez” diyen Türk Milletinin evlatları olarak bu destanlarımızı yaşatmalı ve sonsuza kadar cennet vatanımızı korumalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Fikri BADİOĞLU
Çiçekdağı Kaymakamı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.