AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DEZENFEKTAN ÜRETİMİ BAŞLADI « Kırşehir Anadolu Haber

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DEZENFEKTAN ÜRETİMİ BAŞLADI

Bu haber 01 Nisan 2021 - 20:17 'de eklendi ve 364 views kez görüntülendi.

Üniversitemiz Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı bünyesinde dezenfektan üretimine başlandı. İlk günden bu yana Covid-19 pandemisiyle mücadelesini Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kırşehir Valiliğince alınan kararlar ve tedbirler doğrultusunda sürdüren üniversitemiz, dezenfektan üretimiyle de sürece destek olmaya devam ediyor.

Çınarlı: “Üretimde Dünya Sağlık Örgütünün Formüllerini Esas Alıyoruz”

Konuyla ilgili olarak bilgi veren AHİLAB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı şunları söyledi: “Yaşanan pandemi sürecinde başta üniversitemiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfektan ihtiyacını gidermek amacıyla dezenfektan üretimine başladık. Üretim noktasında Dünya Sağlık Örgütünün önermiş olduğu formülleri esas alarak ürünlerimizin anti bakteriyel testlerini yapıyor ve kullanıma sunuyoruz. Ürünlerimizin kullanım amaçlarına göre farklı hacimli ambalajlar kullandık ve gelecek taleplere göre de özel ambalajlama yapabileceğiz. Ayrıca gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından farklı temizlik ve kozmetik ürünlerinin de üretimlerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde yeni üretim proseslerinin gerçekleşmesi halinde öğrenciler için yeni uygulama alanları oluşacağı düşüncesindeyiz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.