AFAD EĞİTİM SÖZLEŞMESİ YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

AFAD EĞİTİM SÖZLEŞMESİ YAPILDI

Bu haber 19 Mart 2021 - 19:07 'de eklendi ve 309 views kez görüntülendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Valilikde düzenlenen İşbirliği Protokolü İmza Töreni sırasında konuşan Valimiz Sayın İbrahim Akın, Üniversitemiz ile AFAD arasında imzalanan protokolün ülkemizde 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi nedeniyle yapıldığını söyledi.

İmzalanan protokol kapsamında afetler hakkında kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanacağını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Protokol çerçevesinde afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlenecektir. Eğitim ve tanıtma faaliyetleri kapsamında kullanılacak her türlü görsel, işitsel ve yazılı materyalin hazırlanması sağlanacak, afet riskini azaltma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler düzenlenecektir. Eğitime katılan akademisyenler bilgilerini öğrencilerine aktararak gençlerimiz arasında afet bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaklardır. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da konuşmasında, ulusal ve uluslararası her konuda sorumluluk almaktan çekinmeyerek üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Alpaslan’ın da hazır bulunduğu tören, Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolünün imzalanması ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.