Yozgat’ta marketlere denetim kıskacı « Kırşehir Anadolu Haber

Yozgat’ta marketlere denetim kıskacı

Bu haber 09 Şubat 2021 - 21:20 'de eklendi ve 92 views kez görüntülendi.

Ticaret Bakanlığı’nın talimatıyla harekete geçen Yozgat İl Ticaret Müdürlüğü denetim ekiplerinin market, mağaza ve pazarlarda başlattıkları fahiş fiyat denetimleri aralıksız sürüor.

YOZGAT (İGFA) – Yozgat İl Ticaret Müdürlüğü denetim ekipleri, kent merkezinde denetim sürecinde 40 firmada 142 ürünün fiYatlarını mercek altına alıp düzenledikleri raporları Bakanlık’a yolladılar. Raporların Ticaret Bakanlığı’nda haksız fiyat değerlendirme kurulunda inceleneceği ve fahiş fiyatla ürün sattıkları belirlenen firmaların para cezası ile cezalandırılacağı öğrenildi.

Yozgat  kent merkezinde fahiş fiyat denetimleri İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince sürdürülürken ilçe ve kasabalarda ise denetim görevini Yozgat Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri yürütüyor. Yozgat’ın il, ilçe ve kasabalarında denetimlere devam eden ekipler, marketlerde fiyat, etiket ve reyon-kasa fiyat çıkışlarını incelerken tüm reyonları gezerek, kasap ve şarküteri bölümlerindeki ürünlerin son kullanım tarihlerine bakıyor. Bu arada marketleri denetimler esnasında hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol eden ekipler hijyene uymayanları uyarıyor.

Yozgat’ta 10 günden beri sürdürülen denetimler sonrasında yumurta, yağ ve bazı gıda maddelerinin etiket fiyatlarında yüzde 10 dolayında indirimlere rastlandı. Ancak indirimler tüketicileri tatmin etmedi. Yozgatlı tüketiciler, dolarda yaşanan düşüşün fiyatlara yeteri kadar yansıtılmadığını duyurdu.

 

 Yozgat İl Ticaret Müdürü İbrahim Aktaş Yozgat il genelinde halen devam edilen denetimlerin ürünlerin fahiş fiatlarla satışını ve vatandaşların mağduriyetini  önlemek amacıyla  sıkı bir şekilde  yapıldığını  belirterek “ Denetim ekiplerimiz il düzeyinde sahada  çalışıyor. Bu süreçte müdürlüğümüze iletilen şikayetleri de takibe alıp değendiriyoruz.”dedi.

Aktaş ,denetimlerin Ramazanda ve bayram öncesinde daha da sıkı bir şekilde devam edeceğini ve serbest piyasada bir süre sonra fiatlarda bir düşüş beklendiğini sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.