KIRŞEHİR VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI « Kırşehir Anadolu Haber

KIRŞEHİR VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Bu haber 30 Kasım 2023 - 19:16 'de eklendi ve 55 views kez görüntülendi.

Bir televizyon dizisinde Ahiliğin değersizleştirilerek işlendiği bir bölümde yapılan yayın Kırşehirliler tarafından tepki ile karşılandı.

Kırşehir Valiliği yapılan tepkilere sessiz kalmayarak bir basın açıklamasında bulundu:

“Bazı basın-yayın organlarına da yansıyan ulusal bir televizyon kanalında yayına girecek olan dizinin tanıtım fragmanında toplumumuzun temel değerlerinden olan Ahilik Kurumu ile bağdaşmayan bir kurgu ve söylemin yer aldığının anlaşılması üzerine, söz konusu televizyon dizisinin fragman içeriğine ilişkin olarak ilgili kurum ve ilgili yapımcı firma nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Dizinin yapımcı firması tarafından “Gold Film imzalı Fox’un yeni dizisi Kızıl Goncalar’ın yayınlanan ilk tanıtımında geçen Ahiler kelimesinden dolayı tüm kamuoyundan ve Kırşehir halkından özür dileriz.” ifadeli bir duyuru yapılarak fragmanda gereken düzeltme yapılmıştır.

Ahilik ve Ahilik değerlerinin korunmasının toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğu olduğu inancıyla;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.