EFQM Mükemmellik Ödülü Bize KAP’tan Sonra Çift Yetkinlik Getirecek

Toplantıda açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Karakaya konuşmasına 5 yıllık tam akreditasyona sahip olduklarını 2 yıl sonra ise gözden geçirmeye tabi tutulacaklarını ve her hâlükârda sürdürülebilir bir kaliteyi garanti altına almaları gerektiğini söyleyerek başladı. EFQM mükemmellik ödülü süreciyle 2 yıl sonrasını taçlandırabileceklerine vurgu yapan Rektör Karakaya, EFQM ‘in uluslararası bir akreditasyon merkezi olması hasebiyle çift kalite yetkinliğine üniversitemizi taşıyacağını ifade etti. EFQM’in 7 kriterden oluştuğunu anımsatan Karakaya, ‘’Bu 7 kriter üniversitenin her bir alanını radar dedikleri bir sistemle gözden geçiriyor. Tabiri caizse veri madenciliği yaparak kaliteyi ortaya çıkarıyor üniversiteyi daha iyi noktalara taşıyacak verileri oluşturuyor’’ dedi.

Sakarya Üniversitesinden Sonra Bu Ödülü Alabilen İkinci Üniversite Olacağız

KalDer EFQM ödül sürecinde şuan itibariyle 5 yıldıza aday olduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde sürdürdü: ‘’Devamında zirve olan 7 yıldız ve Türkiye mükemmellik ödülü var. Kurumlar kişilere bağlı değil bu anlamda sürekliliği ve iyileştirilmesi önemli. Geldiğimiz nokta itibariyle EFQM’i içsellestiren tüm çalışma arkadaşlarımızı sürece katarak daha güçlü ilerleyeceğimizi biliyorum. EFQM ödülünü alabilirsek Sakarya Üniversitesinden sonra bu ödülü alabilen ikinci üniversite olacağız. KAP (Kurumsal Akreditasyon Programı)’la birlikte EFQM’inde hedef olmasıyla motivasyonumuzu üst seviyeye taşımak adına bu kararın hayırlı olmasını diliyorum’’ diyerek sözü Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e bıraktı.

 

 EFQM 5 Yıldız Ödülüne Adayız

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Kalite Komisyonu olarak yaptıkları faaliyetleri özetleyen ve EFQM süreci ile ilgili bilgi veren bir konuşma yaptı. 2022 Yılı faaliyetlerini detaylı şekilde açıklayan Karahocagil’in konuşmasında faaliyetlerle ilgili öne çıkan başlıklar ise şunlar oldu: Ulusal Kalite Hareketine Katılma (UKH), 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarına Katılım, BKYS’nin Türk Patent ve Marka Kurumundan ödül alması, çeşitli üniversitelere Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerinin verilmesi, öz değerlendirme süreçleri, 5001 Enerji Yönetim Sistemi hazırlıkları, KalDer 2023 Yılı Tanıma ve Ödül Programının Değerlendirmesi. Ulusal Kalite Hareketi ve sürekli gelişme başlıklı bir sunumda gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Karahocagil, KalDer Üyeliği ile başlayan sürecin Ulusal Kalite Hareketine katılım, Öz/ Dış Değerlendirme, Eğitim/Rehberlik ve Mükemmellik aşamaları ile devam ettiğini hedeflerinde artık EFQM 5 yıldız ödülü olduğunu söyledi. 7 kriter üzerinden kendi öz değerlendirmelerini ve buna mukabil dış değerlendirmede aldıklarını ifade eden Karahocagil, iyileştirmelerle daha iyi noktalara ulaşacaklarından emin olduklarını dile getirerek sözlerini sonlandırdı.