Kadın Akademisi Mezuniyet Töreni yapıldı « Kırşehir Anadolu Haber

Kadın Akademisi Mezuniyet Töreni yapıldı

Bu haber 06 Nisan 2023 - 13:10 'de eklendi ve 165 views kez görüntülendi.

Ahi Evran Üniversitesi  Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Kadın Akademisi Mezuniyet Töreninin dördüncüsü gerçekleştirildi. 5 Nisan 2023 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, akademik ve idari personel ile mezunlar katıldı.

4. Kadın Akademisi Mezuniyet Töreni açılış programı ilk olarak Üniversitemiz Kampüs Cami İmamı Mahmut Saratlı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin bir konuşma yaptı. Çetin konuşmasında Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri ve çalışma alanları hakkında bilgiler vererek merkezde gerçekleştirdikleri eğitimleri anlattı. Konuşmasında kadının hem toplumda hem de ailede önemli bir yeri olduğunu anlatan Prof. Dr. Nur Çetin, geleceğimiz olan nesilleri doğuran ve eğiten kadınların her zaman eğitimli ve kültürlü olması gerektiğini vurguladı. Kadın Akademisinde verilen eğitimlerde kadının ailenin ve toplumun güçlendirilmesinde çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Çetin, kadınların dünyayı değiştirebilecek güçte olduğuna inandıklarını söyledi. Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine gösterdikleri desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür eden Prof. Dr. Nur Çetin, 4. Kadın Akademisi Mezunlarının mezuniyetlerini tebrik etti.

Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel söz alarak bir konuşma yaptı. Gökbel konuşmasında, ülkemizde kadının her zaman değerli olduğunu vurgulayarak “Kadınlar erkeklerin ne önünde ne de arkasındadır, kadınlar erkeklerin her zaman yanında yer alır.” dedi. Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin her zaman destekçisi olacaklarını anlatan Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kadın Akademisi mezunlarını tebrik etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından son olarak Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya söz aldı. Çetinkaya konuşmasında, toplumun en önemli yapı taşının aile olduğunu, ailenin de en önemli unsurunun kadın olduğunu belirterek kültürümüzde kadının çok önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Bacıyan-ı Rum’un dünyadaki ilk kadın örgütlenmesi olduğunu söyleyen İsmail Çetinkaya, Bacıyan-ı Rum’un aileye ve topluma sunduğu katkıları anlattı. Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Kadın Akademisi Mezunlarının mezuniyetlerini tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından Kadın Akademisinden mezun olanlara ve eğitimlere katkı sağlayanlara belgelerinin verilmesiyle 4. Kadın Akademisi Mezuniyet Töreni sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.