CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, İPARD’ın çok önemli bir tarımsal destek olduğunu belirterek aynı şekilde büyük bir öneme sahip ve tarım ile hayvancılık şehri olan Kırşehir’in talihsiz bir şekilde İPARD tarımsal desteklerinden çevre iller yararlanabiliyorken mahrum bırakılmış olmasını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.
İLHAN: “ÇİFTÇİLER DURUMA TEPKİLİDİR. KIRŞEHİR KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR.”
İLHAN, Kırşehir’in TR71 illeri arasında en fazla besi hayvanı ithalatı yapmasına ve en fazla yem bitkisi üretimine ihtiyacı olmasına rağmen gerek zamanının Kırşehirli siyasetçilerinin yetersizliği ve ilgisizliği gerekse de iktidarın farklı gayelerle İPARD’tan yararlanmaya en fazla ihtiyacı olan Kırşehir’i kaderine terk etmiş olmasının çiftçiler tarafından çok büyük tepki ile karşılandığına vurgu yaptı ve seçim bölgesi Kırşehir’in tarımsal üretimine verilen desteğin bu gibi sebeplerle oldukça cüzi miktarda kaldığına işaret etti.
ÇİFTÇİNİN ARTIK TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR. ÇİFTÇİYE DESTEK İÇİN İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇİLMELİDİR.
Son olarak İLHAN, Tarım ve Orman Bakanı’na seslendi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: “Lütfen bir an önce bu ikircikli tavır ve uygulamalarınızdan vazgeçin. Zira Kırşehir çiftçisinin artık tahammülü kalmamıştır. Çiftçimizin evine, traktörüne ve emeğine göz koymaya kimsenin hakkı da haddi de yoktur.”
KONUŞMA
(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)
METİN İLHAN (Kırşehir) – Teşekkür ederim Sayın Başkanım.
İPARD tarımsal desteklerinden çok önemli bir tarım ve hayvancılık şehri olan Kırşehir talihsiz bir şekilde yararlandırılmamıştır. TR71 illeri arasında en fazla besi hayvanı ithalatı yapmasına ve en fazla yem bitkisi üretimine ihtiyacı olmasına rağmen gerek zamanının Kırşehirli siyasetçilerinin yeterince konuyla ilgilenmemiş olması, gerekse de iktidarın farklı gayelerle İPARD’tan yararlanmaya en fazla ihtiyacı olan Kırşehir’i kaderine terk etmiş olması çiftçimizde çok büyük tepki ile karşılanmıştır. Şehrimiz tarımsal üretimine verilen destek ne yazık ki bu gibi sebeplerle oldukça cüzi miktarda kalmaktadır. Buradan Tarım Bakanına sesleniyorum; lütfen bir an önce bu ikili tavır ve uygulamalarınızdan vazgeçin. Zira Kırşehir çiftçisinin artık tahammülü kalmamıştır. Çiftçimizin evine, traktörüne ve emeğine göz koymaya kimsenin hakkı da haddi de yoktur.