Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir. ATATÜRK
Milli Eğitimimiz, çocuklarımızın eğitimi, geleceği konusunda alınan kararlar ve yapılması planlanan iş ve işlemler konusunda çok ciddi günlerden geçiyoruz. Konuyla ilgili yazı dizime devam etmek istiyorum. Her ne kadar gerekli duyarlılığı göstermiyor gibi görünsek de alınan kararlar ve yapılması düşünüler değişiklikler Demokratik, Laik Cumhuriyetimiz ve geleceğimiz konusunda ciddi endişeler içeriyor. Bu konuyu değişik açılardan ele alıp siz değerli okurlarıma sunmaya çalışacağım. Bu gün yine eğitim ve önemli bir konuda sizlerle olmak istiyorum izninizle.
Milyonlarca gencimizi, çocuğumuzu çok yakından ilgilendiren Yüksek Öğretim Kurumları sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak.
YKS’nin 1. Oturumu olan TYT 8 Haziran Cumartesi, AYT ve YDT ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınavın sonuçları ise 17 Temmuz’da açıklanacak.
Sınavlarda Türkçe 40 soru, Sosyal Bilimler Testi ( Tarih 5, Coğrafya 5, Felsefe 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe 5) 20 soru, Temel Matematik Testi 40 soru, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 7, Kimya 7, Biyoloj 6 ) 20 soru olmak üzere toplamda 120 soruyu cevaplayacak çocuklarımız.
Bu sınavlarda 3 milyon 36 bin 945 aday yarışacak.
Ne derece doğru bilmem ama; bir yerde Napolyon’a sormuşlar; Sizin için en zor olan şey nedir? Cevap Sınav. Napolyon gibi bir komutan da sınavların zor olduğunu söylemiş.
Sınava girecek özellikle tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Gençlere dedim çünkü sınava değişik amaçlarla giren bir çok kişi var. Hepsine başarılar diliyorum ama benim için gençler öncelikli. Umuyorum herkes gönlünden geçen ne ise ona erişir, başarılı olur. Bu kadar sayıda gencimizin Yüksek Öğretim programlarına yerleşmesi mümkün değil tabi. Başarılı olamayanlar olacaktır muhakkak. Onlar için hayatın sonu değil. Her son, yeni bir dönemin başlangıcı olabilir ona göre planlama yapmak, ona göre çalışmak herkes için daha iyiye, daha güzele ulaşmak için bir yol olabilir.
Haydi gençler yolunuz bahtınız açık olsun. Gönlünüzden geçen iyilik ve güzellikler sizlerle olsun. Hocalarınızın, konunun uzmanı eğitimcilerin tavsiye ve önerilerine iyi kulak verin. Tekrar hepinize başarılar diliyorum.
Eğitimle ilgili yazı dizimiz devam edecek.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ süz Eğitim-Öğretim programı olmaz. Konuyu derinleştirmek istiyorum.
-Atatürk niye yok?
-Niye Milli Eğitim Müfredatı değil de, Maarif Müfredatı.
-Birilerinin bir sıkıntısı falan mı var.
Bunlara bakıcaz.
Galın sağlıcakla