ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KIRŞEHİR’DE ÇEŞİTLİ PROGRAMLARLA ANILDI « Kırşehir Anadolu Haber

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KIRŞEHİR’DE ÇEŞİTLİ PROGRAMLARLA ANILDI

Bu haber 21 Mart 2024 - 16:41 'de eklendi ve 21 views kez görüntülendi.

Kırşehir’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü anısına Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğinde program düzenlendi. Düzenlenen programa Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, İl Protokolü ve KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, “Bugün vatan, bayrak ve mukaddesat için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şehitler günü vesilesiyle bir kez daha minnetle ve rahmetle yad ederken, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.” dedi. Programa katılan Şehit aileleri derneği, anıta çelenk bırakarak şehit mezarlarında dualar edildi. Kur’an’ı Kerim tilavetinin sonrası şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından anma gününe özel Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Rektör Karahocagil, yaptığı açıklamada “Türk milleti 18 Mart 1915’te tarihe adını altın harflerle yazdırdı ve Çanakkale’de çok büyük bir zafer kazandı, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya ispat etti” dedi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü vesilesiyle ebediyete intikal eden kahramanlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Rektör Karahocagil, şehit ve gazilerimizin vatan müdafaası adına yaptıkları fedakârlıkların hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.