Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Dünya’da demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir.
Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayat içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yüksek olduğuna, kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise gelişmediğine tanık oluyoruz.
Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda da yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, aydın duruşu ve kimliği sayesinde, seçme ve seçilme hakkı gibi o günün koşullarında Dünya’nın birçok gelişmiş ülkesinde dahi olmayan hakların kadınlarımıza tanınması ile birlikte, Türk kadını toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstelenmiş olduğu rolle, sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemiş aynı zamanda Dünya’da ve bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmiştir.
Kadınlarımızın, özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki; hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının, çocuk gelin sayısındaki artışın ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.