ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bu haber 06 Ocak 2024 - 15:26 'de eklendi ve 50 views kez görüntülendi.
KIRŞEHİR – 2023 yılı asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı. Kırşehir Valisi H. Mete Buhara başkanlığında yapılan toplantıya; Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal ile İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen’de katıldı.
2023 yılında Kırşehir genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarınca yürütülen faaliyetler genel olarak değerlendirilirken Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, il genelinde tüm terör örgütlerine yönelik 40 operasyon yapıldığını, gerçekleştirilen operasyonlarda 23 şahısın tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildiğini söyledi.
Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında 112 operasyonun yapıldığını hatırlatan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 46 şüphelinin gözaltına alındığını, 50 şahsın tutuklandığını ve 82 şahsa ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.
Kırşehir’de ele geçirilen uyuşturucu miktarı hakkında da bilgi veren Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, “Organize Suçlarla Mücadele kapsamında 17 olay meydana gelmiş; 34 şahıs gözaltına alınmış, 10 şahıs tutuklanmış, 24 şahıs için adli kontrol kararı verilmiştir” dedi.
Kaçakçılık ile mücadele kapsamında 96 olayın yaşanıldığını ifade eden Vali Buhara, “Bu olaylarda 140 şüpheli gözaltına alınmış, 15 şahıs tutuklanmış, 25 şahsa adli kontrol kararı verilmiştir. Yıl içerisinde 7.202 asayiş olayı meydana gelmiş olup olayların aydınlatma oranı % 99.6’dır. İl Emniyet Müdürlüğünce hapis cezasına göre yakalanan 152 kişi, ifade için aranıp yakalanan 246, toplam 398 kişidir. İl Jandarma Komutanlığınca hapis cezasına göre yakalanan 221 kişi, ifade için aranıp yakalanan 496, toplam 717 kişidir” diye konuştu.
Göçmen Kaçakçılığına yönelik Kırşehir’de 135 operasyonun yapıldığını vurgulayan Vali Buhara, “12 organizatöre gözaltı işlemi yapılmış, 8 organizatör tutuklanmış, 2 organizatöre de adli kontrol kararı verilmiştir. 928 düzensiz göçmen yakalanmış, 785 düzensiz göçmene sınır dışı işlemi gerçekleştirilmiştir. Alınan kararlar ve yapılan uygulamalar neticesinde 2023 yılında bir önceki yıla oranla toplam yabancı sayımız %21,29 oranında azalmıştır. İlimizde 11.636 göçmen bulunmaktadır”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.