2024 YILI ZEKAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

2024 YILI ZEKAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bu haber 20 Şubat 2024 - 16:33 'de eklendi ve 28 views kez görüntülendi.
2024 Yılı Zekat – İyilik Buluşmaları Toplantısı” Kırşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi ev sahipliğinde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin’in katılımıyla Neşet Ertaş Kültür Merkezinde 19.02.2024 Pazartesi günü saat: 10.00 da yapıldı. Düzenlenen programa, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Vali Hüdayar Mete Buhara, İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük personelleri ile ilimizde görev yapan Kur’an Kursu öğreticileri, İmam-Hatipler ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Mustafa Tekin gerçekleştirdi. Müftü Tekin; “İslâm, bireyi olduğu kadar toplumu da dikkate alan bir dindir. İslâm’ın bu boyutu, inanç, ibadet, ahlâk ve insanî ilişkilerin hepsinde açıkça görülmektedir. Namazla ile ilgili ayetlerin sonunda zekat konusu gelir. Namazını kılan insan Allah’a bağlanır, Zekat ise kullarına bağlar.” dedi.
Programda konuşan Vali Hüdayar Mete Buhara, toplumun refahı ve huzuru açısından din görevlilerinin vazifelerini gayret ve azimle yerine getirdiklerini belirtti. Buhara, toplumu bir arada tutan, toplumla iletişimde üslubuna dikkat eden ve onlarla gönül köprüsü kuran din görevlilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin de toplumda zekat bilincinin artırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı zekat hizmetlerinin nasıl işlediğine dair sunum gerçekleştirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.